Invisalign-event

18 november 2021

Drömmer du om det perfekta leendet? Få raka tänder med osynlig tandställning.

Den 8:e december kl 13:00-17:00 är det dags för ännu ett Invisalign-event på Gamla Stans Tandklinik.
Under eventet kommer vi berätta mer om Invisalign och alla föranmälda deltagare erbjuds en kostnadsfri skanning och konsultation som illustrerar före- och efter resultat utan kostnad (ord. pris 2000 kr).

Föranmälan krävs och först till kvarn gäller.
Boka via mail eller telefon 021-12 93 93

Varmt välkommen!

 

 

Tandreglering med Invisalign
Sneda tänder och ett ojämnt leende kan orsaka både dåligt självförtroende och problem med munhälsan, samtidigt som många kan känna lite oro inför att skaffa tandställning. Vi vill dock alltid att våra patienter ska känna sig trygga hos oss och har därför sedan ett par år tillbaka utvecklat vårt utbud av både konventionell och estetisk tandvård. En del av den utvecklingen låg i att komma igång med Invisalign tandskenor för tandreglering - ett enkelt och diskret sätt att hjälpa er skapa raka tänder och ett självsäkert leende!

Invisalign tandskena är genomskinlig och därför knappt ens synlig, dessutom kan du ta ut den under korta stunder som t.ex. när du ska äta eller gå på ett viktigt möte. Behandlingen är dessutom bekväm och irriterar eller sticks inte i munnen, eftersom det inte behövs några metallfästen eller trådar.

Det kan finnas flera olika anledningar till varför du vill rätta till dina tänder. Dels kan det vara av estetiska skäl, men tandreglering kan dessutom bidra till en bättre munhälsa. Genom att rätta till sneda tänder blir det lättare att tugga och slitaget på tänderna minskar. Dessutom kan tänderna upplevas som lättare att rengöra.

Hur går det då till?
1. Besök vår tandläkare 
Du bokar in ett besök hos oss där vi ser till att behandlingen är lämplig för dig för att sedan ta foton, röntgenbilder och digitala bilder eller ett avtryck av dina tänder. Denna registrering används för att skapa en 3D-behandlingsplan anpassad efter just dina tänder.

2. Skenorna blir till 
Skenorna specialtillverkas för dig och levereras till din tandläkare. Du får ett set med skenor som ska bäras varje dag och du byter själv skenor hemma, med i genomsnitt 1–2 veckors mellanrum. 

3. Resultat 
Var 6:e–8:e vecka går du på kontroll hos tandläkaren och får nya skenor. När behandlingsplanen har genomförts behöver du ha s.k. retainers för att behålla ditt nya leende.