Förlängd ersättningsperiod hos FK

20 oktober 2020

På grund av den pandemi, som ingen har missat i vårt avlånga land, så har Försäkringskassan kommit med något bra för dig som inte har kunnat komma till oss under våren och sommaren.

Om du uppfyller tre stycken kriterier enligt försäkringkassan så har du rätt till en förlängd ersättningperiod fr.o.m. 1 september.

  •  Du hade en pågående ersättningsperiod den 1 april 2020
  •  Du hade kommit upp i den första ersättningsgränsen på 3000 kr
  •  Du har inte varit hos tandläkare eller tandhygienist under perioden 1 april till 31 augusti 2020.

Om du har uppfyllt dessa tre kriterier kommer din ersättningsperiod starta om fr.o.m. 1 september 2020, du får räkna in ditt upparbetade högkostnadsskydd och de dagar du hade kvar efter den 1 april på din ersättningsperiod, dock minst 90 dagar och max 365 dagar ersätts.

Och vad behöver du göra? Ingenting! Allt detta sköts automatiskt i vårt datasystem i samband med att vi dagligen kopplar upp oss mot Försäkringskassan och kontrollera de patienter som är inbokade hos oss den dagen. 
Observera bara att den nya perioden startar 1 september så det är inte från ditt senaste besök (t.ex. 3 oktober) som det har varit innan så tveka inte att höra av dig till oss om du misstänker att du har en period som kan ha blivit förlängd, vi finns här för dig!